bild
Milking of the goats on the goat alp "Malschueel" in Sevelen, pictured on August 14, 2013. Trainee Birgit Guethler from Trochtelfingen in Germany normally works as a teacher. The alp "Malschueel" was inaugurated in 2009. It is the largest goat alp in the canton of St.Gallen, taking in 250 goats and processing 38'000 liters of milk per season, which make for three tons of semisoft cheese. (KEYSTONE/Gian Ehrenzeller) Geissen werden gemolken auf der Geissalp Malschueel in Sevelen am Mittwoch, 14. August 2013. Praktikantin Birgit Guethler aus Trochtelfingen (DE) arbeitet sonst als Lehrerin. Die Alp wurde 2009 zum ersten Mal vom Verein Ziegenfreunde mit Geissen bestossen. 250 Tiere werden gesoemmert, 38 000 Liter Milch verkaest. Das ergibt rund drei Tonnen Halbhartkaese. Malschuel ist damit die groesste Geissalp im Kanton St. Gallen. (KEYSTONE/Gian Ehrenzeller)